Lukašenko: Privreda pre svega

© Sputnik / Mihail Klimentьev / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko
Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko - Sputnik Srbija
Pratite nas
Glavno pitanje i glavni problem Belorusije i naš najvažniji zadatak je da privreda dobro stoji. Ako ona stoji dobro onda će sve ostalo biti u redu, ako ne, onda nema ni ideologije ni bezbednosti ni mira u zemlji, ocenio je beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko.

On smatra da su vlasti mnogo uradile u poslednje vreme kako bi privreda u zemlji normalno funkcionisala.

Lukašenko kaže i da će međuvladine konsultacije s Rusijom i postignuti dogovori imati pozitivan efekat na belorusku privredu.

Ekonomska bezbednost, kaže predsednik, je jedan od izuzetno važnih segmenata funkcionisanja države.

„Zato – privreda i opet - privreda“, zaključio je Lukašenko.

Podsetimo, predsednički izbori u Belorusiji održani su 9. avgusta. Prema podacima Centralne izborne komisije, na izborima je sa 80,08 odsto osvojenih glasova pobedio aktuelni predsednik Aleksandar Lukašenko, dok je na drugom mestu bila kandidat Svetlana Tihanovska.

Uveče istog dana, građani nezadovoljni organizacijom i rezultatima glasanja izašli su na ulice. Tokom protesta privedeno je oko sedam hiljada demonstranata, a hospitalizovano nekoliko stotina ljudi, među kojima i pripadnici policije.

U nekim preduzećima i fabrika ljudi su odlučili da štrajkuju kako bi iskazali solidarnost sa onima koji izlaze na mirne proteste i koji su povređeni prilikom grubih pritvaranja, kao i da pokažu svoje neslaganje sa rezultatima predsedničkih izbora.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala