FSS odgovorio na Partizanove zahteve

© Sputnik / Uđi u bazu fotografijaFudbalske lopte
Fudbalske lopte - Sputnik Srbija
Pratite nas
Fudbalski savez Srbije oglasio se povodom zahteva FK Partizan, koji se tiču pre svega nezadovoljstva suđenjem u Superligi Srbije.

Crno-beli su reagovali nakon drugog poraza u sezoni, preokreta Vojvodine u Novom Sadu na 3:2, napustivši sve institucije FSS uz bojkot Saveza.

Iz Humske pre svega zahtevaju promene prilikom delegiranja sudije, te javno objavljivanje ocena njihovog rada i sankcija, prenosi B92.

„Zahtev da Sudijska komisija javno objavi ocene svih sudija i eventualne sankcije predstavlja elementarno nepoznavanje fudbala, propisa i načina funkcionisanja sudijskih organa, striktno definisanog UEFA sudijskom konvencijom. Sudijska komisija FSS radi u skladu sa pomenutom konvencijom, što znači da je njen rad pod direktnim nadzorom UEFA. Javno objavljivanje ocena sudija je najstrože zabranjeno u svim zemljama potpisnicama UEFA konvencije“, saopštili su iz FSS.

FSS je stao u zaštitu sudije Srđana Jovanovića koji se našao na udaru čelnika iz Humske 1.

„Srđan Jovanović pripada elit-grupi najboljih evropskih sudija, da je tako krenuo stopama Milorada Mažića, znanjem i autoritetom zaslužio da bude glavni sudija finala Prvenstva Evrope U21 i U19, akter mečeva u Ligi Evrope i Ligi šampiona, a samo nekoliko dana posle utakmice na ’Karađorđu‘ dobio je poverenje UEFA da sudi meč Lige nacija između Islanda i Engleske. To ne može neko ko, kako navode u FK Partizan, vređa i omalovažava bilo koga od fudbalskih aktera“, kažu iz Saveza.

Savez je kritikovao seriju saopštenja koja su se pojavila od početka sezone istakavši da skreću pažnju sa mnogo golova, lepih poteza i kvalitetnih utakmica na terenima širom Srbije.

FSS je podsetio da crno-beli već godinama funkcionišu na sistemu stalnih pozajmica od Saveza, koje u ovom trenutku iznose oko milion evra, te apelovao na prvog čoveka Superlige Dragomira Lazovića da sazove hitnu sednicu Skupštine Zajednice superligaša i da se klubovi jasno odrede po ovim pitanjima koje stižu iz FK Partizan.

„Fudbalski savez Srbije ostaje posvećen svim zdravim postulatima fudbalske igre, a odgovorne u FK Partizan pozivamo da sve nečasne ili sporne radnje koje narušavaju integritet takmičenja, momentalno prijave nadležnim organima FSS, policiji i tužilaštvu“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala