Beloruska policija: Od 34 privedenih studenata -  25 pušteno

© Sputnik / Uđi u bazu fotografijaBeloruska policija: Od 34 privedenih studenata -  25 pušteno
Beloruska policija: Od 34 privedenih studenata -  25 pušteno - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predstavnica policije u Minsku Natalija Ganusevič saopštila je da je tokom nedozvoljenih protesta u glavnom gradu Belorusije bilo privedeno ukupno 34 studenata a da ih je, u međuvremeno, 25 pušteno.

Nekoliko stotina studenata se okupilo ranije danas oko Filološkog fakulteta protestujući zbog privođenja demonstranata tokom jučerašnjeg protesta upravo pored zgrade fakulteta.

Policija je privela više studenata, a među njima i dopisnika RIA Novosti koji je snimao mobilnim telefonom šta se događa. Nakon što su mu pregledana dokumenta i snimak obrisan on je pušten.

Održan je i još jedan protest žena a tom prilikom viđene su i zastave drugih država – Albanije, SAD, Nemačke, Izraela, Italije, pored belo-crveno-bele zastave, glavnog obeležja opozicionih demonstracija.

Jedna od devojaka je u rukama nosila zastavicu Rusije.

Situacija u Belorusiji

Podsetimo, predsednički izbori u Belorusiji održani su 9. avgusta. Prema podacima Centralne izborne komisije, na izborima je sa 80,08 odsto osvojenih glasova pobedio aktuelni predsednik Aleksandar Lukašenko, dok je na drugom mestu bila kandidat Svetlana Tihanovska.

Uveče istog dana, građani nezadovoljni organizacijom i rezultatima glasanja izašli su na ulice. Tokom protesta privedeno je oko sedam hiljada demonstranata, a hospitalizovano nekoliko stotina ljudi, među kojima i pripadnici policije.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala