Vulin sa ministrom odbrane Kine: Nastavljamo da jačamo saradnju

© Foto : Ministarstvo odbrane Republike SrbijeVulin sa ministrom odbrane NR Kine
Vulin sa ministrom odbrane NR Kine - Sputnik Srbija
Pratite nas
Srbija ostaje čvrsto vezana za strateško partnerstvo sa Kinom u želji da još više jača saradnju u oblasti odbrane, poručio je ministar odbrane Aleksandar Vulin na sastanku sa kineskim kolegom u Moskvi.

U razgovoru ministra odbrane Aleksandra Vulina sa ministrom odbrane NR Kine generalom Vei Fengheom na marginama konferencije ministara odbrane država učesnica Zajednice nezavisnih država (ZND), država članica Šangajske organizacije za saradnju (ŠOS) i Organizacije dogovora o kolektivnoj bezbednosti (ODKB) danas u Moskvi, izraženo je obostrano zadovoljstvo odličnom saradnjom u oblasti odbrane u okviru dobre sveukupne saradnje dve zemlje, koju trasiraju predsednici i vrhovni komandanti Aleksandar Vučić i Si Đinping.

„Visoko cenimo podršku Kine prema rešavanju statusa Kosova i Metohije mirnim putem“, istakao je Vulin i izrazio zahvalnost za čvrstu podršku Kine legitimnim zahtevima Srbije za očuvanje teritorijalnog integriteta.

Vulin je naglasio da Srbija čvrsto i principijelno podržava politiku „jedne Kine“, njen suverenitet i teritorijalni integritet.

Kako se navodi na sajtu Ministarstva odbrane, prijateljstvo Srbije i Kine na najbolji način je potvrđeno u teškim okolnostima borbe protiv korona virusa, kada je Kina uputila u Srbiju vrhunski tim stručnjaka koji su svojim iskustvom i savetima mnogo pomogli Srbiji u suzbijanju pandemije.

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICAmbasadorka Kine u Srbiji Čen Bo i kineski lekari na konferenciji za novinare
Vulin sa ministrom odbrane Kine: Nastavljamo da jačamo saradnju - Sputnik Srbija
Ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo i kineski lekari na konferenciji za novinare

„Dragocena pomoć Kine i u medicinskoj opremi nikada neće biti zaboravljena, jer je došla prva i onda kad je najpotrebnija, od prijatelja koji nas nisu zaboravili ni onda kada su i sami vodili bitku protiv opasnog a nevidljivog neprijatelja“, rekao je Vulin.

General Fenghe je rekao da je Kina pobedila virus korona, da već 20 dana nemaju nijedan novi slučaj oboljevanja od Kovida 19 i da je u svakom trenutku spremna da nastavi da pomaže Srbiji u borbi protiv pandemije.
Ministri Vulin i Fenghe saglasni su u oceni da je saradnja u oblasti odbrane intenzivna i razvijena i da je u stalnom porastu, sa mogućnostima za dalje unapređenje.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala