Muraško: Objava o vakcini u „Lansetu“  - znak poverenja

© Sputnik / Vladimir Pesnya / Uđi u bazu fotografijaRuska vakcina protiv kovida 19
Ruska vakcina protiv kovida 19 - Sputnik Srbija
Pratite nas
Objavljivanje rezultata dve faze kliničkih testiranja ruske vakcine protiv virusa korona „Sputnjik“ u vodećem naučnom časopisu „Lanset“ potvrđuje visoki stepen poverenja, izjavio je ruski ministar zdravlja Mihail Muraško.

„Svaki članak koji se objavljuje obavezno prolazi recenziju najistaknutijih i najboljih stručnjaka u toj oblasti. Objavljivanje u časopisu ‘Lanset’ znači uvek visoki stepen poverenja. Zato smatram da i čitava međunarodna zajednica misli da je ta objava znak kvaliteta objavljenog materijala“, rekao je on u intervjuu za TV „Rusija 1“.

Vodeći međunarodni naučni časopis „Lanset“ objavio je rezultate kliničkih ispitivanja prve u svetu vakcine protiv virusa korone „Sputnjik“ i naveo da je ta ruska vakcina, ne samo efikasna u borbi protiv ove virusne infekcije, već i bezbedna.

On je rekao da je vakcina Instituta „Gamalej“ zaštićena patentom i naučnici koji koriste podatke iz naučnih materijala to moraju da imaju u vidu.

Ministar je istakao i da je pet vakcina protiv virusa korona ili već dobila dozvolu za ispitivanje u Rusiji ili je to u fazi razmatranja.

Muraško je komentarisao i situaciju u Rusiji kada je reč o pandemiji virusa korona, istakavši da obnova aviosaobraćaja nije dovela do pogoršanja.

Konstatovao je i da postoji pozitivna dinamika, da se broj pacijenata u medicinskih ustanovama za tri meseca smanjio dva puta.

Rekao je da je trenutno na lečenju 90.000 pacijenata, a 2.500 ih je na respiratoru.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala