Ministar odbrane Belorusije: Spasli smo zemlju od bezakonja i samovolje

© AP Photo / Sergei GritsPristalice beloruske opozicije na protestu u Minsku
Pristalice beloruske opozicije na protestu u Minsku - Sputnik Srbija
Pratite nas
Destruktivne sile koje su podržane rukovodstvom Poljske, Litvanije, Češke i Ukrajine pokušale su da na neustavni način smene vlast u Belorusiji, međutim, uspeli smo da spasemo zemlju od bezakonja i samovolje, izjavio je ministar odbrane Belorusije Viktor Hrenjin.

„Različite destruktivne sile pod rukovodstvom Poljske, Litvanije, Češke i Ukrajine preduzele su određene korake kako bi izveli neustavnu smenu vlasti. Zahvaljujući organizovanim potezima organa vlasti i podršci beloruskog naroda uspeli smo da sačuvamo zemlju od bezakonja i samovolje“, rekao je on.

On je na sastanku sa ministrima odbrane zemalja Šangajske organizacije za saradnju (ŠOS), Organizacije ugovora o kolektivnoj bezbednosti (ODKB) i Zajednice nezavisnih država (ZND) istakao i da je Ministarstvo odbrane Belorusije primetilo nagli porast NATO snaga u okolnim zemljama.

Kako je precizirao, u poslednjih nekoliko godina koncentracija NATO snaga porasla je 17 puta do 10.000 vojnika.

Pored toga, dodao je, pojedine zapadne sile prelaze na metodiku hibridnog ratovanja u Belorusiji, koristeći se merama „bez presedana“ poput diplomatskog i političko-ekonomskog pritiska.

Takođe se vodi i velika bitka za „okupaciju informacionog prostora“, naglasio je Hrenjin.

Pročitajte još:

Liderka beloruske opozicije: Protesti se „nikada neće završiti“

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala