Milo u nedelju peva labudovu pesmu /video/

© DPSMilo Đukanović
Milo Đukanović - Sputnik Srbija
Pratite nas
Izdavanjem raznih saopštenja, pokušajima mahinacija i provokacija ali i organizovanjem mitinga u nedelju DPS i predsednik te stranke Milo Đukanović pevaju labudovu pesmu, ocenjuje profesor Vladimir Pavićević iz koalicije Mir je naša nacija.

Pavićević je uveren da dosadašnja vlast ni na koji način ne može da promeni izbornu volju građana, te da neće uspeti da preotme nikog od kandidata za poslanike tri bloka kako bi namakla potreban jedan glas za većinu u parlamentu.

„Teško mi je da zamislim bilo koju osobu sa liste tri koalicije da bi mogla da odluči da pređe na drugu stranu. Godinama se čeka ovaj momenat, opozicija se pripremila i sastavila je takvu listu kandidata da nema ni teorijske šanse da neko uđe u neki dogovor sa DPS“, kaže on za Sputnjik.

© Foto : Sputnjiku ustupio Viktor SmolovićPavićević je uveren da dosadašnja vlast ne može da promeni izbornu volju građana
Milo u nedelju peva labudovu pesmu /video/ - Sputnik Srbija
Pavićević je uveren da dosadašnja vlast ne može da promeni izbornu volju građana

Kontramiting u nedelju labudova pesma

Na pitanje strahuje li od incidenata na mitingu pristalica dosadašnje vlasti zakazanom za nedelju, Pavićević primećuje da je nezamislivo da predsednik države i razvlašćene partije u momentu kad je izgubio na izborima organizuje kontramiting protiv svog naroda, i to u periodu kad su na snazi epidemiološke mere.

„To je najpreciznije nazvati labudovom pesmom. U Crnoj Gori je takva atmosfera da je pobeda opozicije zapečaćena“, poručuje Pavićević, napominjući da je mir danas u Crnoj Gori najveća vrednost.

Predstavnik bloka Mir je naša nacija najavljuje i redosled poteza za formiranje nove vlade. Pošto Državna izborna komisija proglasiti finalne rezultate teče rok od 15 dana za konstituisanje skupštine. Pavićević veruje da će nakon toga biti potrebno svega nekoliko dana za fomiranje vlade, dok na pitanje Sputnjika koga vidi na mestu premijera, odgovara:

„Mi kažemo - prve stvari prvo, a to znači koncepcijska pitanja, potom struktura te vlade a onda dolaze personalna pitanja“.

© Tanjug / AP Photo/Risto Bozovic„U Crnoj Gori je takva atmosfera da je pobeda opozicije zapečaćena“
Milo u nedelju peva labudovu pesmu /video/ - Sputnik Srbija
„U Crnoj Gori je takva atmosfera da je pobeda opozicije zapečaćena“

Prvi zadatak za vladu

Kad je reč o tome šta smatra da su prvi zadaci za vladu koalicije tri dosad opoziciona bloka, Pavićević ističe da je mnogo tema i posla, zavisi o kom se resoru radi.

„Ipak nema dileme da će biti suspendovani ili revidirani svi diskriminatorski zakoni, kao što je Zakon o slobodi veroispovesti. Njegovi najsporniji članovi moraju da se brišu ili zakon u celini“, ističe naš sagovornik.

Kohabitacija će najteže pasti Đukanoviću

Upitan kako vidi saradnju buduće vlade i predsednika Pavićević ocenjuje da će kohabitacija najteže pasti Đukanoviću.

„On je za ovih 30 godina navikao da je sve kako on kaže, a sada će se zahvaljujući volji građana Crne Gore naći u poziciji da mora da sledi ono što je politika i odluke nove demokratske reformske vlade. Moje je mišljenje da će to nužno da slabi njegov uticaj u crnogorskoj politici i dalje da razgrađuje njegov autoritet, a to je sve dobro za budućnost Crne Gore“, zaključuje Pavićević.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala