Milačić: Ispratimo mirno poslednje trzaje kriminalne hobotnice

© Foto : Prava Crna GoraMarko Milačić, Prava Crna Gora
Marko Milačić, Prava Crna Gora - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kao vlast u konstituisanju, čiji je zadatak da svim građanima omogući mir i život dostojan čoveka, pa i onima koji su se opredelili da rušenjem države i izazivanjem nereda brane bivši režim, pozivamo građane Crne Gore da mirno i dostojanstveno ispratimo poslednje trzaje kriminalne hobotnice, koji se ovih dana odigravaju u vidu tzv. patriotskih skupova.

Jedan od lidera koalicije „Za budućnost Crne Gore“ i predsednik Prave Crne Gore Marko Milačić tako se u saopštenju osvrnuo na najnovija dešavanja u Crnoj Gori.

On je pozvao trenutne rukovodioce svih državnih organa da omoguće normalan rad istih, u prvom redu policije i inspekcijskih službi, budići da se navedenim skupovima krše propisi, kako o javnom redu i miru, tako i iz oblasti zdravstvene zaštite.

„Iako ’brojnost‘ tih manifestacija dodatno otkriva na kakvim je trulim temeljima bivši režim funkcionisao, nije na odmet pokazati povećan stepen opreznosti, budući da su nas dešavanja u Pljevljima uverila da delirijum poraza dovodi ključne igrače kleptokratije u neuračunljivo stanje, u kojem su spremni, kad bi umeli, da izazovu i krvoproliće da bi makar dan više zadržali Crnu Goru u kandžama. Na sreću, garnitura kerbera mafijaškog sistema odrasla je na udbaškim metodama aktuelnim pre pola veka, pa su iste danas tragikomično neefikasne“, ocenjuje Milačić.

Kako je naveo, formiranje nove vlade ide svojim tokom i nikakvi pokušaji ostataka režima da izazovu incidente neće ostaviti nikakav trag, osim onog u krivičnim dosijeima počinilaca.

„Podmetanja, provokacije i pokušaji izazivanja nacionalnih tenzija, samo nas čine jačim i još više integrisanim u zajedničkom cilju, a ideološke razlike među nama, u uslovima slobode i bratskog razgovora, predstavljaju pravo bogatstvo različitosti, gde će svako imati priliku da svoje stavove brani u duhu međusobnog razumevanja i poštovanja. Naš prvi zajednički cilj je dosegnut“, zaključio je Milačić.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala