Lavrov: Nemamo šta da krijemo kad je reč o Navaljnom

© Sputnik / Sergeй Guneev / Uđi u bazu fotografijaSergej Lavrov
Sergej Lavrov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Moskva nema šta da krije kada je reč o blogeru Alekseju Navaljnom, istakao je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov, napominjući da Rusija do sada nije dobila nikakve konkretne informacije od nemačke strane.

„Nemamo šta da krijemo. Podsećam još jednom da su, čim je Navaljni osetio u avionu da mu nije dobro, momentalno bile preduzete mere za sletanje aviona, na aerodromu je već čekala hitna pomoć koja ga je odmah prebacila u bolnicu. Tamo je odmah bio priključen na respirator i preduzete su sve druge mere“, naveo je ministar.

Za sve vreme koliko je Navaljni proveo u ruskoj bolnici, navodi Lavrov, čuli su se zahtevi da se odmah kaže šta se dogodilo.

Čim se Navaljni našao u Nemačkoj, više od nedelju dana „niko od ljudi koji su digli toliku buku dok je bio u Omsku nije se zainteresovao i nije glasno tražio od nemačkih vlasti da daju bilo kakvu informaciju“, rekao je Lavrov.

„I sve do sada mi nemamo takve informacije. Sve se odvija po starim scenarijima, kada se nekakve optužbe na naš račun pokreću sa javnih tribina, dok bez odgovora ostaju naše molbe da nam se predoče podaci“, naveo je on.

On je prokomentarisao da čitava situacija oko Navaljnog podseća na događaje sa Sergejom Skripaljem i njegovom ćerkom, kada je zvanični London takođe predstavio EU svoje podatke.

„Sve apsolutno podseća, na žalost, na ono što se dešavalo sa Skripaljima kada je Rusija bez dokaza optužena a rezultati istrage, koja je sprovedena u Britaniji, ostaju tajni, a ni same Skripalje niko ne vidi“, naveo je on.

Podsetimo, nemačka vlada je, pozivajući se na laboratoriju Bundesvera, saopštila da je ruski opozicionar „otrovan“ supstancom iz grupe hemijskih bojnih otrova „Novičok“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala