Grenel objasnio šta je Tramp potpisao

© AP Photo / Michael SohnRičard Grenel
Ričard Grenel - Sputnik Srbija
Pratite nas
Specijalni izaslanik američkog predsednika za pregovore Beograda i Prištine Ričard Grenel izjavio je da su dve strane u Vašingtonu potpisale sporazum o međusobnoj saradnji, i da nisu potpisale nikakav sporazum sa SAD.

Grenel je, na konferenciji za novinare, posle potpisivanja sporazuma u Beloj kući o normalizaciji ekonomskih odnosa između Srbije i tzv Kosova rekao da je reč o „velikom sporazumu kome je prethodio veliki spor koji traje 21 godinu“.

„Veliki je uspeh normalizacija vazdušnog, železničkog, drumskog saobraćaja, otvorene granice, širok dijapazon industrije....da je rešeno pitanje diploma...da će za Gazivode biti urađena studija izvodljivosti da bi se videlo kakva i koliko radnih mesta tu može da se otvori...“, kazao je on.

​Na pitanje da li su ovaj sporazum međusobno potpisali predstavnici Srbije i tzv. Kosova ili su ga potpisali sa SAD, on je odgovorio: "Potpisali su sporazum da će raditi zajedno na normalizaciji ekonomskih i trgovinskih odnosa“ i dodao da je sve isto u sporazumu koji su potpisali pojedinačno, svako svoj, Vučić i Hoti, sem poslednje tačke o Izraelu.

On je precizirao da je Tramp potpisao na oba dokumenta pismo o namerama da će oni (Srbija i tzv. Kosovo) raditi zajedno na sprovođenju ovog sporazuma, a ne da su Vučić i Hoti potpisali sporazum sa SAD, preneo je Tanjug.

Grenel je dodao da će obe strane nastaviti pregovore u Briselu.

„Potrebni su nam Evropljani da radimo zajedno na rešenju odnosa Beograda i Prištine“, rekao je Grenel.

Kosovo i Srbija žele evropsku budućnosti i čeka ih dug put do toga, mi ćemo ih podržati na tom putu ali mi nismo deo EU, a to je deo političkog procesa koji je složen zbog EU kritertijuma, zaključio je on.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala