Berluskoni hospitalizovan u Milanu, pozitivan na koronu

© AFP 2023 / VINCENZO PINTO Silvio Berluskoni
Silvio Berluskoni - Sputnik Srbija
Pratite nas
Bivši italijanski premijer Silvio Berluskoni (83) hospitalizovan je u bolnici u Milanu zbog komplikacija usled zaraze korona virusom.

Berluskonijevo zdravstveno stanje nije zabrinjavajuće, preneo je Rojters saopštenje Berluskonijeve stranke "Forza Italia".

Da je Berluskoni pozitivan na kovid 19 saopštio je u sredu njegov lični lekar, Albeto Zangrlio.

Tada je rečeno da je Berluskoni asimptomatičan, da se nalazi u svojoj milanskoj vili i da će tu ostati 14 dana u karantinu.

Berluskoni je dok je pandemija bila u punom jeku bio u svojoj kući u Nici u Francuskoj, a zatim je deo godišnjeg odmora proveo na Sardinji gde se družio sa Flavijom Briajtore, vlasnikom diskoteke na Sardiniji "Milijarder", omiljenom mestu ekskulzivnih gostiju na Sradiniji.

Briajtore, koji je najavljivao da će tužiti vladu zbog najave o zatvaranju diskoteka, zaražen je kao i većina njegovih zaposlenih, ali i jedan broj gostiju.

Čim je objavljeno da je Brijatore pozitivan na kovid 19, Berluskoni se, kako je bilo saopšteno, preventivno testirao na virus, nije bio zaražen, ali je najnoviji test potvtrdio da je 83 preduzetnik i političar, zaražen kovidom 19.

Pročitajte još: 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala