„Za budućnost Crne Gore“: Prijavili smo onog ko je pisao šovinistički grafit, policija ne reaguje

© Foto : FB/Marko MilačićProstorije Islamske zajednice u Pljevljima
Prostorije Islamske zajednice u Pljevljima - Sputnik Srbija
Pratite nas
Koalicija „Za budućnost Crne Gore“ optužila je policiju u Pljevljima da ništa nije preduzela kako bi otkrila počinioca koji je sinoć iza ponoći ispisao grafit šovinističkog sadržaja u selu Odžak neposredno uz put Pljevlja – Đurđevića Tara, iako su im dali ime i prezime osobe koja je primjećena na tom području.

Član mladih Kolicije „Za budućnost Crne Gore“ ljekar Dario Vraneš kazao je da su sinoć nekoliko minut poslije ponoći prijavili policiji D.V, za kojeg smatraju da je ispisao grafit neprimjerene sadržine.

„U policiji postoji prijava ali, prema informacijama kojima raspolažemo, oni nisu tog mladića ni saslušali. Radi se o višestrukom povratniku u izvršenju krivičnih djela. Smatramo da policija to namjerno ne radi. Morali su odmah da ga privedu i da uzmu eventualne tragove. S obzirom da je neprimjerena poruka ispisana sprejom, morali su ostati tragovi na rukama ili odjeći. Naši izvori u policiji su nam rekli da će i večeras to isto uraditi“, rekao je Vraneš.

On je podsjetio čelne ljude u pljevaljskoj policiji da su obavezni da preduzmu sve radnje kako bi se procesuirali počinioci i da je skrivanje počinilaca krivično djelo.

U pljevljskoj policiji Vijestima su potvrdili da su dobili prijavu, ali su odbacili optužbe da ništa ne rade na rasvjetljavanju ovog događaja.

„Policija radi na ovom predmetu. To je sve što vam mogu reći“, rekao je načelnik Centra bezbjednosti u Pljevljima Dragan Slavulj.

Kazao je da su rade na otkrivanju lica koja su juče polomila stakla na ulaznim vratima Odbora islamske zajednice u Pljevljima, i da su izuzeti odgovarajući tragovi.

Slavulj je kazao da nije radio video-nadzor na objektu Trebovina koji se nalazi neposredno uz prostorije Odbora islamske zajednice.

Rekao je i da niko od aktivista Koalicije za budućnost Crne Gore nije dostavio snimak na kojem se vide navodni počinioci vandalskog čina, iako su juče dok su protestovali ispred Centra bezbjednosti tvrdili da ga posjeduju.

Kazao je i da su četiri osobe, koje su kako je rekao Pljevljaci putem društvenih mreža označili kao izvršioce negirali krivicu.

Pročitajte i:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala