Vučić u Vašingtonu, počinju razgovori o ekonomskoj saradnji Beograda i Prištine

© Sputnik / Vladimir Astapkovič / Uđi u bazu fotografijaBela kuća
Bela kuća - Sputnik Srbija
Pratite nas
U Beloj kući u Vašingtonu počinju dvodnevni razgovori Beograda i Prištine o, kako je najavljeno, ekonomskoj saradnji.

Predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i premijeru privremenih prištinskih institucija Avdulahu Hotiju dobrodošlicu je poželeo američki savetnik za nacionalnu bezbednost Robert O 'Brajan,uz poruku da će sastanak u Beloj kući unaprediti mir kroz ekonomsku saradnju.

​Domaćin sastanka je i specijalni savetnik američkog predsednika Ričard Grenel koji nije isključio mogućnost da se, osim ekonomskih, otvore i druga pitanja, ali tvrdi da Vašington nema nikakav tajni plan.

Grenel je rekao da će u prvom delu sastanka insistirati na tri teme: razvoj putne i železničke infrastrukture, i razvoj avio-saobraćaja između Beograda i Prištine.

Istakao je da SAD očekuju da dve strane ispune ono što su dogovorile i spremne su da na neki način daju podsticaj i Beogradu i Prištini za razvoj ekonomske saradnje.

Grenel nije mogao da potvrdi hoće li se Tramp pridružiti, ali je naglasio da je predsednik itekako upoznat sa onim što se pripremalo poslednjih dana i sa onim što će uslediti.

„Predsednik Tramp je već deo ovih razgovora, upravo s njim sam razgovarao o ovome“, a da li će učestvovati lično na sastancima „još nije odlučeno“, rekao je ranije Grenel.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala