Srpski predsednik o mogućem susretu sa Trampom: Nadam se, ali ne garantujem

© Sputnik / Vladimir Astapkovič / Uđi u bazu fotografijaPredsednik SAD Donald Tramp
Predsednik SAD Donald Tramp - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da ne može da garantuje da će se sutra sastati sa predsednikom SAD Donaldom Trampom, ali se, kaže, nada tome.

„Ako bismo noćas završili razgovore po američkom vremenu, mi bismo se spremili i dogovorili sa timom kojih je to pet, šest glavnih rečenica, onda bih imao dva, tri minuta sa predsednikom (Trampom). Mislim da nijedan predsednik to nije imao, sigurno ne u poslednjih 40,50 godina“, rekao je Vučić novinarima u Vašingtonu posle razgovora sa delegacijom Prištine u Beloj kući.

Svakako ćemo se, kaže Vučić, spremiti za to

„Imaćemo dobru poruku i za američki narod i za Srbe koji žive u Americi“, rekao je Vučić i dodao da ne želi da nagađa da li će doći do sastanka sa Trampom.

Vučić je izjavio da će, ukoliko se dogodi da bude prijema i susreta na najvišem nivou u Beloj kući, to će značiti da srpska delegacija nije nezadovoljna.

Vučić je rekao da je Ivanka Tramp, koja se u Vašingtonu pridružila drugoj rundi pregovora Beograda i Prištine, važna osoba, kao supruga Džareda Kušnera i ćerka Donalda Trampa, te da bi ona mogla u narednom periodu da poseti Srbiju.

„Važna je Ivanka, ona je govorila o važnim temama, o razvoju preduzetništva na Balkanu i posebno o podršci ženamau Beogradu i Prištini. Ne bih isključio mogućnost da poseti Srbiju u narednom periodu, što bi bilo veoma važno“, rekao je Vučić

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala