Rusija: Ko će prvi biti vakcinisan

© Foto : RFPI i Centr imeni Gamalei / Uđi u bazu fotografijaPervaя v mire vakcina ot koronavirusa
Pervaя v mire vakcina ot koronavirusa - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusko Ministarstvo zdravlja objavilo je novo uputstvo za lečenje virusa korona, osmo po redu, navodeći koji će delovi društva imati prioritet u pogledu vakcinacije.

U toj grupi koja će biti prva na redu za vakcinaciju su: svi zaposleni u medicinskim ustanovama, zaposleni u obrazovnim institucijama, policija, zaposleni u javnom saobraćaju, trgovci, radnici socijalnih službi.

Takođe, u tu grupu ulaze i zaposleni u ketering preduzećima i svim ostalim gde posao podrazumeva neposredan kontakt s velikim brojem ljudi (hoteli, frizerski saloni, hemijsko čišćenje, banke, obezbeđenje..), đaci, studenti i regruti.

Ministarstvo je preciziralo da mogu da se vakcinišu oni koji nisu bolovali od virusa korona, tj. nemaju antitela.

Podsetimo, Ministarstvo zdravlja Rusije registrovalo je u 11. avgusta prvu na svetu vakcinu za prevenciju virusa korona, koju je razvio Naučni institut „Gamaleja“ zajedno sa ruskim Fondom za direktne investicije.

Vakcina je dobila naziv „Sputnik V“. Ruski predsednik Vladimir Putin nedavno je najavio da će druga ruska vakcina biti registrovana u septembru.

Direktor Fonda za direktne investicije Kiril Dmitrijev saopštio je da je fond dobio prijave iz više od 20 zemalja za kupovinu milijarde doza ruske vakcine protiv virusa korona. Istovremeno, on je istakao da je Rusija dogovorila proizvodnju vakcina u pet zemalja, a raspoloživi kapaciteti omogućavaju proizvodnju 500 miliona doza godišnje.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala