Premijer Bavarske: „Severni tok 2“ nema veze sa Navaljnim

© Foto : Maxim ShemetovLogo gasovoda Severni tok 2 na cevi napravljenoj u postrojenju za valjanje cevi u Čeljabinsku
Logo gasovoda Severni tok 2 na cevi napravljenoj u postrojenju za valjanje cevi u Čeljabinsku - Sputnik Srbija
Pratite nas
„Severni tok 2“ je komercijalni projekat koji nije direktno povezan sa onim što se desilo Alekseju Navaljnom, izjavio je televiziji N 24 premijer Bavarske Markus Zoder.
„Juče smo dobili loše vesti. Mi podržavamo politiku kancelarke (Angele Merkel) i pozivamo Rusiju da, sa jedne strane pruži jasne odgovore, a sa druge potreban nam je jasan zajednički stav Evrope… Što se tiče „Severnog toka 2“ – to nije državni, već privatni projekat. Po našem mišljenju, jedno nije povezano sa drugim. Iako, moram, priznati, taj projekat u ovom slučaju ne izgleda u pozitivnom svetlu“, izjavio je Zoder.

Zoder se nalazi na čelu Hrišćansko-demokratske unije koja je deo vladajuće koalicije.

Nemačka vlada je, pozivajući se na laboratoriju Bundesvera, saopštila juče da je ruski opozicionar Aleksej Navaljni „otrovan“ supstancom iz grupe hemijskih bojnih otrova „Novičok“. S tim u vezi, portparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov izjavio je da Berlin nije obavestio Moskvu o svojim zaključcima i da Rusija nema takve podatke. Ministarstvo spoljnih poslova Rusije je, sa svoje strane, istaklo da Rusija čeka odgovor Nemačke na zahtev o situaciji sa Navaljnim.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala