Četiri „S“ i „Turci“: Nove pretnje i jezive poruke na objektima Bošnjaka u Pljevljima

CC0 / Vikipedija / Pljevlja
Pljevlja - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nakon kamenovanja prostorije Islamske zajednice u Pljevljima i ostavljanja jezive poruke na vratima kojom se Pljevlje porede sa Srebrenicom, jutros su na objektima u vlasništvu Bošnjaka osvanule nove provokacije. Incident je osudila koalicija „Mir je naša nacija“.

Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Pljevlja Samir Kadribašić, jutros je na društvenim mrežama podelio nove fotografije s grafitima koji su nastali u toku noći.

​Na objektima Bošnjaka nepoznate osobe iscrtavale su simbol „4S“, natpise „turci“, kao i slične uvredljive poruke.

Ovaj napad osudila je koalicija „Mir je naša nacija“, čiji su predstavnici sinoć čuvali verske objekte islamske zajednice sa građanima Pljevalja, kako navode, DPS provokatora, prenose "Vijesti". 

"Međutim, dok smo bili pred svetinjama i drugim verskim objektima Islamske zajednice, provokatori su krenuli na privatne objekte naše braće Muslimana. Pošto se provokatori ne ustručavaju da napadaju i imovinu pojedinaca, moraćemo da čuvamo čitav grad i svakog čovjeka u njemu islamske veroispovesti od Veljovića koji još prstom nije mrdnuo povodom svih ovih događaja. Gde su kamere, Veljoviću, u gradu u kojem se podižu tenzije? Zar Pljevlja nisu morala biti premrežena njima već od prvih incidenata? Imate li osumnjičene? Gde su državni organi u Pljevljima? Da li ste svesni da vaše ćutanje potvrđuje sumnje svih građana Crne Gore da upravo vi sve ovo radite", poručili su iz koalicije "Mir je naša nacija"

Kažu da "napadima na našu braću Muslimane nakon napada na pravoslavne objekte samo uvećavate vlastitu sramotu u poslednjim trenucima kada imate priliku da učinite i nešto dobro po naše društvo po čemu bismo zapamtili i Vas i Vašu Upravu policije."

"Ovako, jedini trag koji ostaje iza vaše vlasti je onaj od sprejeva kojima ste ispisivali mrziteljske grafite. No, i to ćemo okrečiti i ukloniti", poručeno je iz ove koalicije.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala