Muraško: Ruska vakcina u Belorusiji u naredne tri nedelje

© Sputnik / Maksim Bogodvid / Uđi u bazu fotografijaIspitivanje vakcine protiv gripa
Ispitivanje  vakcine protiv gripa - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruska vakcina protiv virusa korona mogla bi da stigne u beloruske poliklinike u naredne tri nedelje, izjavio je ruski ministar zdravlja Mihail Muraško.
„Danas smo se dogovorili s beloruskom stranom o zajedničkim kliničkim ispitivanjima. Deo ispitivanja biće sproveden na teritoriji Belorusije. Planiramo da u naredne tri nedelje dođemo do finalnog dogovora i budemo spremni da isporučimo vakcinu“, rekao je ruski ministar za TV „Belorusija 1“.

Delegacija ruske vlade, predvođena premijerom Mihailom Mišustinom, boravila je danas u poseti Minsku.

Mišustin je potvrdio da će Belorusija biti prva kojoj će Rusija isporučiti vakcinu protiv korone.

Podsetimo, Ministarstvo zdravlja Rusije registrovalo je u 11. avgusta prvu na svetu vakcinu za prevenciju virusa korona, koju je razvio Naučni institut „Gamaleja“ zajedno sa ruskim Fondom za direktne investicije.

Vakcina je dobila naziv „Sputnik V“. Ruski predsednik Vladimir Putin nedavno je najavio da će druga ruska vakcina biti registrovana u septembru.

Direktor Fonda za direktne investicije Kiril Dmitrijev saopštio je da je fond dobio prijave iz više od 20 zemalja za kupovinu milijarde doza ruske vakcine protiv virusa korona. Istovremeno, on je istakao da je Rusija dogovorila proizvodnju vakcina u pet zemalja, a raspoloživi kapaciteti omogućavaju proizvodnju 500 miliona doza godišnje.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala