Mitropolija strepi: Kako će proteći okupljanje pred Cetinjskim manastirom

© Foto : Mitropolija crnogorsko-primorska Mitropolija crnogorsko-primorska SPC.
Mitropolija crnogorsko-primorska SPC. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Mitropolija crnogorsko-primorska obavestila je javnost zbog velikog interesovanja i uznemirenosti vernika i drugih građana, da su o najavljenom okupljanju pred Cetinjskim manastirom, obavestili Odeljenje bezbednosti Cetinje, direktora Uprave policije Crne Gore Veselina Veljovića i Ministra unutrašnjih poslova Mevludina Nuhodžića.

Sa njihovim dopisom Policiji i MUP-u, kako su naveli, upoznati su i gradonačelnik prestonice, kao i Delegacija Evropske unije i ambasade Sjedinjenih američkih država i Ujedinjenog kraljevstva u Crnoj Gori.

Nadležnim organima su uputili zahtev da današnji dan prođe mirno i da preduzmu sve neophodne aktivnosti radi sprečavanja bilo kakvog narušavanja javnog reda i mira.

Danas do 13 časova nisu dobili nikakvu informaciju iz Uprave policije o postupanju po njihovom zahtevu, koji su juče podneli, niti su upoznati da li su preduzete bilo kakve aktivnosti u pogledu očuvanja javnog reda i mira i bezbednosti građana i crkvene imovine, što je, naglašavaju očigledno odstupanje od dosadašnje prakse, koja je, u sličnim situacijama, podrazumevala komunikaciju Policije sa Mitropolijom.

"Javnosti se obraćamo u nespokojstvu da li će današnje popodne proteći u miru i poretku. Cetinjski manastir, kao što svi Cetinjani dobro znaju, otvoren je za svakoga bez razlike u nacionalnoj, ideološko-političkoj ili bilo kakvoj drugoj pripadnosti. Ne postoji nikakav razlog da se neko okuplja pred njim protiv bilo koga, a osobito ne da se Crna Gora brani od ovog manastira ili nekoga u njemu. Svi žitelji manastira, na čelu sa mitropolitom, su dobroželatelji Crne Gore", navode iz Mitropolije.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala