Mandić tražio podatke ko je u opoziciji prisluškivan, Vlada ne da

© Foto : Demokratski frontAndrija Mandić
Andrija Mandić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Vlada Crne Gore saopštila je danas da je šef Izbornog štaba koalicije Za budućnost Crne Gore Andrija Mandić tražio da mu se dostave baze podataka institucija, a lider DF-a kaže da je tražio zaključen birački spisak i informaciju o tome ko je od opozicionih lidera prisluškivan.

U saopštenju vlade se navodi da je „neovlašćeno lice“ (Andrija Mandić iz Demokratskog fronta) tražio da mu se dostave baze podataka iz crnogorskih institucija.

Kako su naveli, iako su jasne namere Mandića, Vlada ih neće komentarisati niti će na njih reagovati, već će ih tretirati isključivo u skladu sa pozitivnim propisima.

Mandić je za podgoričke Vijesti rekao da je od NMP-a, Agencije za nacionalnu bezbednost i Uprave policije tražio podatke o zaključenom biračkom spisku i o tome ko je prisluškivan tokom izborne kampanje od opozicionih zvaničnika.

„Obratio sam se kao šef izbornog štaba ministru unutrašnjih poslova, od koga sam tražio zaključeni birački spisak. Od direktora ANB i Uprave policije tražio sam podatke o prikupljenim obaveštenima o građanima, odnosno koje je od lidera opozicije prisluškivan tokom izborne kampanje“, kazao je Mandić.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala