Krivokapić: Okupljanje ispred Cetinjskog manastira veoma rizično, policija treba da ga spreči

© Sputnik / Nikola BižićZdravko Krivokapić
Zdravko Krivokapić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Okupljanje nacionalističkih struktura najavljeno za danas ispred Cetinjskog manastira nosi realan rizik od ugrožavanja imovine SPC i bezbednosti sveštenstva, rekao je Zdravko Krivokapić, lider koalicije „Za budućnost Crne Gore“. On je pozvao policiju da spreči visokorizično okupljanje.

Nacionalističke strukture koje su za danas najavile skup u Cetinju, nikada do sada nisu organizovale okupljanja ispred Cetinjskog manastira, već su to uglavnom činile ispred Dvorca kralja Nikole, navodi Krivokapić.

„Odabir mesta današnjeg okupljanja šalje nedvosmislenu provokatorsku poruku organizatora, a nosi i realan rizik ugrožavanja imovine Cetinjskog manastira i bezbednosti sveštenstva, kao i rasplamsavanja međunacionalnih napetosti“, istakao je Krivokapić.

On je dodao da zahtevaju od Uprave policije da spreči potencijalno narušavanje javnog reda i mira, te da obezbedi kompletnu zaštitu Cetinjskog manastira i sveštenstva.

„Takođe, pozivamo Upravu policije da, kao što je radila i ranije, na osnovu ’operativnih saznanja‘ spreči visokorizično okupljanje i to baš ispred Cetinjskog manastira. Sem bezbednosnih razloga, policija valjda ima još uvek u vidu i epidemiološke razloge kao svojevremeno u slučaju blokade tunela Budoš. Pozivamo građanstvo da ne podležu provokacijama sa bilo čije strane“, rekao je Krivokapić.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala