Kremlj: U Rusiji nikome ne ide u prilog „trovanje“ Navaljnog

© Sputnik / Natalья Seliverstova / Uđi u bazu fotografijaKremlj, Moskva
Kremlj, Moskva - Sputnik Srbija
Pratite nas
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da ne misli da bi nekome išlo u prilog „trovanje“ opozicionara Alekseja Navaljnog.
„Ako se pogleda trezveno na to što se desilo, ne mislim da bi bilo kome bilo od koristi „trovanje“ tog čoveka“, odgovorio je Peskov na pitanje novinara, da li smatraju u Kremlju da u Rusiji postoje ljudi i snage kojima bi odgovarao ovaj incident.

Portparol ruskog lidera je naglasio da nema povoda za pokretanje krivičnog postupka u Rusiji povodom slučaja Navaljnog, jer nisu dobili nikakve informacija od nemačkih kolega. 

„Državno tužilaštvo Rusije je poslalo zahtev u Berlin o uzajamnoj pravnoj pomoći. Za sada nismo dobili odgovor“, rekao je predstavnik Kremlja.

Peskov je dodao da nema povoda za optužbe ruske strane u vezi sa slučajem Navaljni.

Nemačka vlada je, pozivajući se na laboratoriju Bundesvera, saopštila juče da je ruski opozicionar Aleksej Navaljni „otrovan“ supstancom iz grupe hemijskih bojnih otrova „Novičok“. S tim u vezi, portparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov izjavio je da Berlin nije obavestio Moskvu o svojim zaključcima i da Rusija nema takve podatke. 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala