Berlin: Lukašenkove tvrdnje o falsifikatu ne odgovaraju istini

© Sputnik / Ekaterina Česnokova / Uđi u bazu fotografijaNa protestu u Berlinu skandirali: Putin! /video/
Na protestu u Berlinu skandirali: Putin! /video/ - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ono što je rekao beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko o falsifikovanim podacima o „trovanju“ blogera Alekseja Navaljnog „samo po sebi nije istina“, rečeno je u pres službi nemačke vlade.

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko saopštio je ranije danas premijeru Rusije Mihailu Mišustinu da je presretnut razgovor Varšave i Berlina i da je izjava nemačke kancelarke Angele Merkel o trovanju ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog — falsifikat.

„Sama po sebi tvrdnja Lukašenka ne odgovara realnosti. Kancelarka, ministar spoljnih poslova i ministarka odbrane su juče izneli svoje mišljenje o novim okolnostima u slučaju trovanja Navaljnog. Nemamo ništa više da dodamo“, navode u pres službi.

Podsetimo, nemačka vlada je, pozivajući se na laboratoriju Bundesvera, saopštila juče da je ruski opozicionar „otrovan“ supstancom iz grupe hemijskih bojnih otrova „Novičok“.

Iz Kremlja je, u međuvremenu, saopšteno da u Rusiji nikome ne ide u prilog „trovanje“ Navaljnog i da nema povoda za pokretanje krivičnog postupka u Rusiji povodom slučaja Navaljnog, jer nisu dobili nikakve informacija od nemačkih kolega. 

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova rekla je, između ostalog, da izjave Nemačke u vezi sa situacijom sa blogerom Aleksejem Navaljnim predstavljaju još jednu informacionu kampanju usmerenu protiv Rusije.

Dodala je i da ruski ambasador u Berlinu Sergej Nečajev nije dobio nikakve detalje o Navaljnom u Ministarstvu spoljnih poslova Nemačke.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala