Počeli razgovori u Vašingtonu: Vučić poručio da neće biti lako u Beloj kući /video/

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICPredsednik Srbije Aleksandar Vučić
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić oglasio se video-porukom neposredno pred početka sastanka u Beloj kući i poručio da sastanak neće biti lak.

„Na nekoliko desetina metara smo od Bele kuće i za nekoliko minuta počinje važan sastanak sa prištinskom delegacijom pod pokroviteljstvom predsednika @realdonaldtrump, to neće biti lak sastanak za nas. U svakom slučaju mi smo spremni! Daćemo sve od sebe da postignemo kompromis po važnim ekonomskim pitanjima“, rekao je predsednik.

Pogledajte ovu objavu u aplikaciji Instagram

Objava koju deli Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) dana

On je istakao da Srbija želi mir i stabilnost, ali da će brinuti o narodu na Kosovu i Metohiji, kao i da predaja nije opcija.

„Želimo mir, želimo stabilnost, želimo napredak Beograda, Prištine i celog našeg regiona i pre svega moraćemo da brinemo o našem narodu na KiM. Video sam brojne arogantne i bahate izjave albanskih zvaničnika sa KiM koji govore o priznanju Kosova. Moja poruka svima u našoj prelepoj Srbiji je - predaja nikada nije bila opcija! Živela Srbija“, zaključio je Vučić.

Sastanak delegacija Beograda i Prištine sa specijalnim izaslanikom američkog predsednika za pregovore Ričardom Grenelom počeo je u Beloj kući oko 16 sati po srednjeevropskom vremenu.

Kasnije u toku dana, dve delegacije očekuje sastanak sa Hauardom Korom, izvršnim direktorom američko-izraelskog saveta.

Pročitajte i:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala