Uhapšena predstavnica DPS-a

© Sputnik / Nebojša PopovićGlasačko mesto u Podgorici
Glasačko mesto u Podgorici - Sputnik Srbija
Pratite nas
Milena Orlandić, koja je u ime Demokratske partije socijalista vršila uvid u izborni materijal podgoričke Opštinske izborne komisije, uhapšena je i zadržana u policiji, potvrđeno je „Vijestima“ u Osnovnom državnom tužilaštvu Podgorica.

Ona je, kako je ranije danas objavljeno, pokušala da skloni dva kontrolna kupona biračkih mesta, kako se ne bi slagali sa brojem glasačkih listića.

„Državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici dao je nalog da se lice M.O. liši slobode zbog osnova sumnje da je izvršila krivično delo uništavanje dokumenata o glasanju i privede državnom tužiocu radi saslušanja“, izjavila je „Vijestima“ portparolka Osnovnog državnog tužilaštva Podgorica Milica Mandić.

Podsetimo, u Službenoj zabelešci o radu izborne komisije Glavnog grada Podgorica piše da su 2. septembra u službenim prostorijama Skupštine Glavnog grada prilikom kontrole izbornog materijala na biračkom mestu 63, od strane ovlašćenih predstavnika Demokratske partije socijalista (DPS) sklonjeni kuponi sa glasačkih listića.

Član komisije Nikola Terzić (URA) je u jednom trenutku ustao sa svog mesta i glasno kazao prisutnima da je video kako Milena Orlandić (DPS), jedna od ovlašćenih predstavnika tokom brojanja kontrolnih kupona za odnosno biračko mesto, svesno uklanja kupone.

Terzić je prišao Orlandićevoj i na očigled svih prisutnih pronašao jedan kontrolni kupon ispod njene noge, a ubrzo nakon ovog kupona pronađen je i drugi ispod stolice na kojoj je sedela.

Pročitajte još:

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala