Sukob u vrhu BiH zbog Mila: Džaferović zvao Đukanovića, reagovao Dodik

© Tanjug / ZORAN ZESTICMilorad Dodik
Milorad Dodik - Sputnik Srbija
Pratite nas
Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik reagovao je na stavove koje je Šefik Džaferović izneo u telefonskom razgovoru sa predsednikom Crne Gore Milom Đukanovićem, navodeći da to nisu stavovi Predsedništva BiH, niti da je Džaferović „u kapacitetu predsedavajućeg“ mogao da ih tom prilikom zastupa, jer nema saglasnost svih članova Predsedništva.

Bošnjački član Predsedništva BiH Šefik Džaferović je, naime, ranije danas od Đukanovića zatražio da crnogorske institucije „zaštite Bošnjake i spreče nove napade, pretnje i provokacije“ u Crnoj Gori.

Kako je saopšteno iz kabineta Džaferovića, on je rekao i da „trasirani put Crne Gore pod vođstvom predsednika Đukanovića nema alternativu“, i da se „budućnost zemalja u okruženju nalazi u evroatlantskim integracijama i skladnim međuetničkim odnosima unutar svih država regiona“, preneo je Tanjug.

Dodik je, u izjavi za Srnu, podsetio da je Džaferović samo bošnjački član Predsedništva BiH.

Zdravko Krivokapić - Sputnik Srbija
Ne damo svetinje ispred džamije ˗ jak odgovor na provokacije Milovog režima

„Svako dobronameran želi da se u Crnoj Gori, kao i u celom regionu, održi mir i saradnja među narodima i državama i na taj deo razgovora nemam nijednu primedbu. Međutim, neprikladnim smatram reakciju političko verske elite Bošnjaka u Sarajevu na nemile scene u Pljevljima o kojima je policija Crne Gore do sada morala da kaže i svoju reč, jer svako ćutanje nadležnih u takvim situacijama budi sumnju i u sam događaj i u aktere“, istakao je Dodik.

Povodom Džaferovićevog stava da „trasirani put Crne Gore pod Đukanovićevim vođstvom nema alternativu“, Dodik je rekao da to nije stav Predsedništva i da je Džaferović, ako to zaista misli, mogao javno to da kaže, ali kao funkcioner SDA.

„Samo mir nema alternativu, a kojim putem će Crna Gora krenuti nakon demokratskih izbora, održanih pre par dana, pitanje je za njene građane“, naveo je Dodik, a prenela RTRS.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala