Ruski institut objasnio ko je u opasnosti da se ponovo zarazi koronom

© Foto : RFPI i Centr imeni Gamalei / Uđi u bazu fotografijaPervaя v mire vakcina ot koronavirusa
Pervaя v mire vakcina ot koronavirusa - Sputnik Srbija
Pratite nas
Direktor centra „Gamalej“ Aleksandar Gincburg rekao je da postoji mogućnost da se osoba ponovo zarazi virusom korona u slučaju da je prvi put virus preležala tu bolest „na nogama“, dok za druge slučajeve nema naučnih dokaza.
„Nije novost da se kod ljudi koji su u lakom obliku i bez simptoma, na nogama prebolovali virus, sa veoma blagom temperaturom, zbog koje nisu morali da ostaju kod kuće – kod njih se imunitet sigurno ne razvija i potrebno je da se vakcinišu. I to što će se oni razboleti po drugi, treći put – tu nema ništa novo“, rekao je Gincburg.

On je istakao da treba uzeti u obzir informacije o slučajevima navodnog ponovnog zaražavanja koronom, ali da je „još rano da se te informacije tretiraju kao naučno pouzdane činjenice“.

„Još nisam video nikakve naučne publikacije o ponovnom zaražavanju. Čitao sam u popularnoj štampi, slušao na radiju, ali u naučnim časopisima nisam čitao“, rekao je Gincburg.

Vodeći naučnik centra „Gamalej“ Fjodor Lisicin je izjavio da je za sada sigurno potvrđen jedan klinički slučaj ponovnog zaražavanja virusom korona, prenosi „Rusija 24“.

Prema njegovim rečima, osoba se koronom zarazila po drugi put nakon 148 dana.

Lisicin je dodao da se još jedan mogući slučaj ponovnog zaražavanja koronom ispituje u Tuvi, ali da za sada nije utvrđeno da li se zaista radi o ponovnoj infekciji ili ne.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala