Prva reakcija Moskve: Berlin nas nije informisao o trovanju Navaljnog „novičkom“

© Sputnik / Sergeй Guneev / Uđi u bazu fotografijaTuristički brod prolazi ispod Velikog kamenog mosta u blizini Kremlja u Moskvi
Turistički brod prolazi ispod Velikog kamenog mosta u blizini Kremlja u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Zvanični Berlin nas nije informisao o zaključku da je bloger i opozicionar Aleksej Navaljni otrovan „novičkom“. Rusija takve podatke nema, izjavio je portparol Kremlja.

Na pitanje da li je Nemačka informisala rusku stranu o tome da su došli do zaključka da je Navaljni otrovan „novičkom“ i da li Rusija raspolaže takvim podacima Peskov je kratko odgovorio.

„Ne.“

Nešto ranije danas nemačka vlada je saopštila da su vojni toksikolozi ustanovili da je ruski bloger i opozicionar Aleksej Navaljni otrovan supstancom iz grupe „Novičok“.

Na inicijativu bolnice „Šarite“ specijalizovana laboratorija Bundesvera sprovela je toksikološke analize koristeći uzorke dobijene od Alekseja Navaljnog. Na taj način su pruženi nedvosmisleni dokazi o prisustvu otrovnog hemijskog nervnog agensa iz grupe „Novičok“, izjavio je portparol nemačke vlade Štefen Zajbert.

On je istakao da je nemačka kancelarka Angela Merkel danas održala sastanak sa ministrima i da su usaglašeni koraci u svetlu novih podataka.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala