Ne damo svetinje ispred džamije ˗ jak odgovor na provokacije Milovog režima

© Sputnik / SputnjikZdravko Krivokapić
Zdravko Krivokapić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Lider koalicije „Za budućnost Crne Gore“ Zdravko Krivokapić objavio je na Fejsbuku fotografiju na kojoj se vidi kako sa još petoricom sveštenika ispred Husein-pašine džamije u Pljevljima drži transparent sa natpisom „Ne damo svetinje!“.

Krivokapić je povodom noćašnjeg incidenta kada su razbijena stakla na ulaznim vratima zgrade Islamske zajednice Pljevlja, ocenio da je reč o „dobro poznatim metodama vladajuće partije i odlazećeg režima“.

Kako je kazao, u pitanju je spinovanje onih koji žele da „strah i mržnja prevladaju sve ono što je mimo ljudskih potreba“.

„U pitanju su pojedinačni ali ne i slučajni incidenti, u Bijelom Polju, Rožajama, Pljevljima... Obaveza policije je da po Ustavu i zakonu obezbedi red i mir u čitavoj Crnoj Gori“, istakao je Krivokapić, preneo je Tanjug.

Krivokapić je prethodno apelovao na crnogorski MUP da pojača bezbednost verskih objekata.

„Pomozimo jedni drugima i čuvajmo sve svetinje. Sva dešavanja inscenirana su od strane odlazećeg režima“, naveo je Krivokapić u objavi na Fejsbuku.

Milačić: Obaveza da kao zenicu oka čuvamo svaku džamiju

Istovremeno, lider Prave Crne Gore Marko Milačić je poručio da je svaki polomljeni prozor na vratima džamije istovremeno i polomljeni prozor na vratima crkve, ocenjujući da je reč o nameštenom pokušaju destabilizacije države od strane bivše vlasti.

„Kao što su branjeni crkve i manastiri, obaveza je da kao zenicu oka čuvamo svaku džamiju, medresu i vakuf“, istakao je Milačić.

„Ispred svake džamije i imovine islamske zajednice spremni smo uz dozvolu nadležnog imama da postavimo redarske službe koje će bar u ovih desetak dana dok se ne postavi novo rukovodstvo policije, raditi njihov posao i čuvati tuđu svetinju i svoj obraz“, naveo je Milačić.

Podsetimo, prostorije Islamske zajednice u Pljevljima jutros su osvanule sa polomljenim staklima na ulaznim vratima. Pljevaljski imam Samir Kadribašić na svom fejsbuk profili objavio je da je kroz polomljeno staklo ubačena i poruka na kojoj je ispisano „Polećela Crna Ptica Pljevlja biće Srebrenica“.

Osude ovog čina stigle su sa adresa koalicija koje su osvojile većinu na crnogorski parlamentarnim izborima, ali i od drugih opozicionih stranaka i neformalnih udruženja.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala