Lukašenko o jednom od lidera opozicije: Pre me je „na kolenima“ molio da ga zaposlim

© Foto : press-služba prezidenta RBPredsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko
Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko rekao je da ga je član predsedništva opozicionog Koordinacionog saveta Belorusije Pavel Latuško pre „na kolenima“ molio da ga zaposli u vladi.

Lukašenko je rekao da je bivši ministar kulture i diplomata Latuško „prešao crvenu liniju“ kada je postao opozicionar, i da će „odgovarati po zakonu“.

Beloruski lider je istakao da je pomogao Latušku da zauzme visoke pozicije.

„Na kolenima je klečao, drhtao:'Pošaljite me u vladu'. Postao je ministar kulture. Posle toga – 'Želim da budem ambasador', 'Gde?', 'U Francuskoj'. Dobro, idi u Francusku. Trudio sam se da se ponašam očinski. Kad se otuda vratio, ponovo je tražio da bude u vladi, ali nije bilo takvog mesta. 'Mogu li ići da radim negde tamo?'. 'Gde?. ' U pozorištu'. Idi radi. Onda mu se učinilo da je vlast poklekla, a možda ponegde i pala, ali ne zato što se konačno probudio ili mu je mama otvorila oči. Ne, on je i bio takav, video je da je, verovatno, s ovom vlasti gotovo, treba bežati drugoj, pa je i pobegao“, rekao je Lukašenko, govoreći o Latušku, objavila je televizija ONT.

Ranije je Latuško izjavio da podržava demonstrante u zemlji i osudio je nasilje policije. Nakon toga je dobio otkaz iz Nacionalnog akademskog pozorišta „Janka Kupala“ na čijem je čelu bio u poslednje vreme. Nakon toga je 50 zaposlenih u pozorištu dalo otkaze. Latuško se pridružio opoziciji i Koordinacionom savetu koji je formiran u svrhu prenosa vlasti u Belorusiji.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala