Krimski Belorusi o izjavi Tihanovske o statusu poluostrva: Apsolutno ne zna o čemu govori

© Sputnik / Igorь Russak / Uđi u bazu fotografijaBalon na kome piše Krim na proslavi ujedinjenja poluostrva i Sevastopolja sa Rusijom
Balon na kome piše Krim na proslavi ujedinjenja poluostrva i Sevastopolja sa Rusijom - Sputnik Srbija
Pratite nas
Stav bivše kandidatkinje za predsednika Belorusije Svetlane Tihanovske o statusu Krima lišen je zdravog razuma, rekao je šef krimske regionalne nacionalno-kulture autonomije „Belorusi Krima“ Roman Čegrinec.

„Osoba apsolutno ne razume o čemu govori i šta se u stvari dešavalo na Krimu. Slične nepromišljene misli i izjave nikako ne predstavljaju politiku čak ni na regionalnom nivou, a da ne govorimo o republičkom. Ona potpuno tačno ponavlja teze ukrajinske i zapadne propagande, koje, naravno, nemaju veze sa zdravim razumom“, rekao je Čegrinec.

Prema njegovim rečima, Belorusi bi trebalo da veruju i idu za pravim liderima, koji se brinu za budućnost Belorusije i Savez Rusije i Belorusije.

„Ne treba verovati nepismenim zapadnim propagandistima i ne treba ponavljati greške naše ukrajinske braće“, naglasio je Čegrinec.

Tihanovska je ranije izjavila da je ponovno ujedinjenje Krima sa Rusijom navodno u suprotnosti sa međunarodnim normama.

Ruske vlasti su više puta isticale da je Krim postao ruska teritorija u skladu sa Ustavom Un i međunarodnim pravilima.

U Minsku i drugim beloruskim gradovima se od 9. avgusta održavaju protesti na kojima građani iskazuju nezadovoljstvo rezultatima predsedničkih izbora na kojima je pobedio Aleksandar Lukašenko. Njegova glava protivnica je Svetlana Tihanovska.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala