Kako senatori i poslanici Dume vide tvrdnje Berlina o Navaljnom: Provokacija, bez dokaza

© Sputnik / Aleksandr Astafьev / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Vlade Rusije Mihail Mišustin obraća se poslanicima Državne dume
Predsednik Vlade Rusije Mihail Mišustin obraća se poslanicima Državne dume - Sputnik Srbija
Pratite nas
Senator, pukovnik GRU Aleksej Kondratjev, smatra da informacije o Alekseju Navaljnom koje je iznela nemačka vlada predstavljaju provokaciji koja, uz situaciju u Belorusiji, može da bude deo iste kampanje protiv Rusije. Reagovali su i drugi senatori,deputati Dume ističući da nisu predočeni nikakvi dokazi za tvrdnje o trovanju blogera.

Izrazio je i žaljenje zbog toga što Rusija stalno mora da se bori protiv političkih, finansijskih sankcija, trpeći posledice hibridnih ratova Zapada.

On je podsetio da je Rusija 2017. u potpunosti uništila svoje rezerve hemijskog oružja, kao i da Nemačka nije predočila nikakve materijale u vezi sa Navaljnim tako da je preuranjeno davati takve bučne izjave..
„Potrebno je istražiti, jer jedni te isti inhibitori u jednom slučaju mogu biti lek a u drugom otrov“, dodao je.

Da je Navaljni bio izložen bojevom otrovu on bi umro za 24 sata i ne bi imao šanse da preživi, uveren je pukovnik.

Kondratjev smatra i da iza ove provokacije mogu da stoje SAD kako bi se obustavio projekat „Severni tok 2“.

Povodom tvrdnji Berlina da je ruski bloger i opozicionar Aleksej Navaljni otrovan supstancom iz grupe „novičok“ ruski senator Konstantin Kosačov smatra da sada svoju reč treba da daju hemičari a ne političari.

Svoje mišljenje izneo je i predsednik Komiteta Dume za međunarodna pitanja Leonid Slucki koji ističe da je Rusija zainteresovana da se ustanove stvarni uzroci za ono što se desilo Navaljnom, kao i da je Moskva u više navrata pokazala spremnost za saradnju.

Tvrdnje o trovanju moraju biti potkrepljene dokazima da se to ne bi pretvorilo u provokaciju.

Zamenik Komiteta Dume za odbranu Jurij Švitkin ističe da se Rusija ne bavi proizvodnjom hemijskih sredstava iz grupe „novičok“. Takve laboratorije nalaze se na teritoriji Gruzije i SAD.

Optužbe na račun Rusije su apsurdne i bez ikakve argumentacije, dokaza.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala