Budva više neće biti u rukama DPS: Dogovorena nova vladajuća koalicija

© Sputnik / Varvara Gertьe / Uđi u bazu fotografijaBudva, Crna Gora
Budva, Crna Gora - Sputnik Srbija
Pratite nas
Na danas održanom sastanku predstavnika izbornih lista „Marko Bato Carević — Za budućnost Budve“, „Dragan Krapović — Budva je naša nacija“ i „URA za sve građane Budve — Crno na bijelo“ dogovoreno je konstituisanje vlasti u Budvi u najkraćem mogućem roku.

To je potvrđeno „Vijestima“ posle sastanka na kojem se, kako se navodi, nisu pojavili predstavnici SDP-a iako su bili pozvani.

Sastanku su prisustvovali Marko Carević, Milo Božović, Nikola Jovanović, Dragan Krapović, Krsto Radović, Mijomir Pejović, Milijana Vukotić Jelušić i Blažo Rađenović.

Gradonačelnik Budve Marko Carević nakon puštanja na slobodu - Sputnik Srbija
„Nema Mila, nema Tita, sada se ovdje Bato pita“: Zgrada Opštine Budva otključana posle 75 dana

Nikola Jovanović iz Demokratskog fronta je naveo da je dogovoreno da funkcija predsednika opštine pripadne koaliciji okupljenoj oko DF-a, a funkcija predsednika skupštine Demokratama.

„Konstatovano je da su rezultati izbora dokazali da građani žele poštenu i odgovornu vlast koja će raditi u opštem interesu. Budvani su na izborima koaliciju okupljenu oko DPS-a poslali u političku prošlost zbog brojnih nepočinstava koje su urađene u prethodnim decenijama kao i nasilnog uzurpiranja lokalne vlasti“, izjavio je Jovanović.

On je istakao da je ubedljiva pobeda na ovim izborima potvrdila da u Crnoj Gori više ne prolazi politička korupcija, represija državnih organa koji su pod političkim pritiskom, kupovina glasova i razne ucene i pritisci.

Prema rečima Jovanovića, odmah po utvrđivanju konačnih rezultata glasanja od strane Opštinske izborne komisije Budva biće zakazana konstitutivna sednica skupštine na kojoj će se potvrditi mandati novim odbornicima i konstatovati prestanak odbornicima iz starog saziva.

Tri liste ukupno imaju 21 od 33 odbornička mandata u lokalnom parlamentu.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala