Američki mediji: Ruski „Hermes“ – novi „ubica“ zapadnih tenkova

© Sputnik / Grigory Sysoev / Uđi u bazu fotografijaProtivtenkovski raketni sistem "Hermes" na forumu "Armija 2020"
Protivtenkovski raketni sistem Hermes na forumu Armija 2020 - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski protivtenkovski sistem „Hermes“ može postati „ubica“ zapadnih tenkova, piše „Nešenal interest“.

Raketni sistem dugog dometa sa navođenim oružjem „Hermes“ predstavljen je na Međunarodnom vojno-tehničkom forumu „Armija 2020“.

Autor članka skreće pažnju na to da je sistem opremljen supersoničnim raketama dugog dometa, koje su sposobne da unište zapadi tenk sa garancijom od skoro sto odsto. Nova municija može leteti četiri puta brže od brzine zvuka. Kako se navodi u članku, ta municija može zauzeti posebno mesto između visoko precizne municije i protivavionskih sistema.

„Hermes“ poseduje kompaktni borbeni modul sa lansirnim sistemima predviđenim za šest raketa. Predviđen je za istovremeno gađanje šest meta. Bojeva glava na raketama je fugasno-rasprskavajuća i sadrži 20 kilograma TNT-a. Domet paljbe „Hermesa“ je do sto kilometara.

Protivtenkovski sistem se može upotrebljavati za uništavanje neprijateljskih oklopnih vozila, komandnih ili štabnih vozila, komunikacionih centara, skladišta. Borbeni modul se instalira na bilo koju šasiju, uključujući oklopna vozila. Autor članka smatra da će to, verovatno, omogućiti prednost postojećim platformama.

„Hermes“ raspolaže sa nekoliko bespilotnih letelica za izviđanje i navođenje, koje omogućavaju otrkivanje mete.

U članku se zaključuje da novi ruski protivtenkovski sistem može napraviti proboj u sferi protivtenkovskog oružja. U poređenju sa „Hermesom“, američki protivtenkovski sistem „Džavelin“ je definitivno zastareo.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala