Promene će krenuti od nas: Poruka pljevaljskog imama Dritanu Abazoviću

© Flickr / robin robokowMinaret na džamiji
Minaret na džamiji - Sputnik Srbija
Pratite nas
Glavni imam Husein-pašine džamije u Pljevljima Samir Kadribašić uputio je danas, posle razgovara sa predsednikom Građanskog pokreta URA i šefom koalicije „Crno na bijelo“ Dritanom Abazovićem, poruku stanovnicima tog mesta da se sačuva mir, dodajući da se nada da će promene „prvo krenuti od nas“.

„Hoću da pošaljem poruku svima ovde u Pljevljima da sačuvamo mir, dostojanstvo, ono što nam je najvrednije i najsvetije, a onda ćemo svi zajednički krenuti u jedno novo sutra, novu budućnost za sve nas. Nadam se da će ove promene koje su sasvim izvesne prvo krenuti od nas, da se mi prvo promenimo kao ljudi, kao dobre komšije, kao prijatelji, rođaci i kumovi, a onda ćemo menjati celokupno društvo“, naveo je Kadribašić.

​Abazović je apelovao na građane Pljevalja da nema razloga za konflikte i da bi trebalo da se svi zajedno potrude da pošalju snažnu poruku tolerancije.

On je pozvao na spuštanje tenzija, na mir, i naglasio da bi se trebalo držati elementarnih univerzalnih ljudskih principa, ljubavi i razumevanja, i izbegavati sve provokacije.

Građanima je ponovo poručio da ukoliko slave, to čine u kući, sa svojim porodicama.

Abazović je posetio Pljevlje nakon što mu se obratio mešihat islamske zajednice tog grada, tvrdeći da u tom gradu na severu zemlje „vlada haos, bezakonje i mržnja prema pripadnicima nacionalnih manjina“, preneo je portal „Pobjeda“.

Kako su ranije izvestili mediji, u Pljevljima su, posle objavljivanja rezultata parlamentarnih izbora u Crnoj Gori i proslave pristalica pojedinih političkih stranaka, kamenovane prostorije DPS i Socijaldemokrata.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala