Nimanbegu: Razgovaraćemo sa manjinskim partijama oko pozicioniranja sa budućom većinom

© Foto : SkrinšotPotpredsednik Skupštine Crne Gore Genci Nimanbegu
Potpredsednik Skupštine Crne Gore Genci Nimanbegu  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Narednih dana sastaćemo se sa drugom albanskom koalicijom i sa ostalim manjinskim partijama kako bismo razgovarali oko pozicioniranja sa budućom većinom u Crnoj Gori, rekao je potpredsednik albanske partije „Forca“ i Skupštine Crne Gore Genci Nimanbegu.

Na pitanje kako vidi konfiguraciju buduće većine u Crnoj Gori Nimanbegu je odgovorio:

“Ovo će biti nova realnost, i ova realnost će imati svoje izazove sto se tiče atlanskih i evropskih integracija jer je činjenica da je prosrpski blok dobio 37 mandata što je veliki rast. To znači da će Crna Gora imati promjene koja će imati novo pozicioniranje u mnogo pitanja, i mi kao albanski faktor u Crnoj Gori učinićemo sve da obezbedimo dobre odnose sa susednim državama i nastavak evroatlantskih integracija".

Glavne debate u kampanji su bili ekonomsko stanje i nezaposlenost i ovo su glavni izazovi građana Crne Gore, kaže Nimanbegu, prenose podgoričke Vijesti.

"Mi posle više decenija osećamo diskriminaciju pogotovo u sferi ekonomskog razvoja i zapošljavanja tako da mislim da će Crna Gora imati novo pozicioniranje u regionu ali to je nešto čime ćemo se suočavati", kazao je on.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala