Milačić: Slavimo u svojim srcima, učinimo sve da se pobeda sačuva i Crna Gora spasi

© Sputnjiku ustupila Prava Crna GoraMarko Milačić
Marko Milačić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predstavnik koalicije „Za budućnost Crne Gore“ Marko Milačić pozvao je građane Crne Gore na opreznost i slavlje pobede opozicije na parlamentarnim izborima "u svojim srcima". On je ukazao da je Vlada koja će raditi u njenom interesu i za dobrobit građana ono što je najhitnije potrebno ovoj zemlji .
„Neka nam je srećna pobjeda. Neka nam je srećna i vječna radost koju osjećamo ovih dana, jer smo se vratili sebi. Jer smo vratili Crnu Goru njenom narodu. Jer smo otrglili Crnu Goru od puta samouništenja i vratili je svima koji u njoj žive. Pokazali smo da jedinstvo u istini i sloga u pravdi ruše sve mafijaške spletke i pritiske“, stoji u Milačićevom saopštenju.

Dalje je ukazao da je njegovoj koaliciji poverena odluka o sudbini Crne Gore i da su pred njima dani kada moraju da pokažu da su dostojni poverene odgovornosti. Tu su izazovi da se sačuva pobeda, „da se odbranimo od predstojećih napada, da izbjegnemo sve spletke koje će poraženi režim, kao ranjena zvijer, narednih dana preduzet“. Dodaje da u narednim danima mora mnogo manje da se priča, „da neko našu priču ne bi izvrtao i zavađao nas, a mnogo više da radimo, jer je upravo to – rad, sloga, pregnuće i istrajnost – ono što nas je dovelo do pobjede i na šta naši protivnici nemaju odgovor“.

Predsednik "Prave Crne Gore" navodi da je ono što je najhitnije potrebno ovoj zemlji Vlada koja će raditi u njenom interesu i za dobrobit građana. Izborna pobeda samo je jedan korak ka tom cilju i naredni dani treba da pokažu ko smo, kakvi smo i hoćemo li biti dostojni pobjede, naglašava on.

„Zbog toga je izuzetno važno da se predstojećih dana, počevši od danas, ponašamo sa ozbiljnošću zrelih ljudi i da slavlje sa ulica premjestimo u svoja srca i umove i učinimo, svako za sebe i u skladu sa svojim mogućnostima, sve što je u našoj moći da se pobjeda sačuva, nova Vlada formira i Crna Gora spasi“, ukazuje Milačić.

On je pozvao sve građane da se prisete u kakvoj su atmosferi izneli sva dešavanja od početka ove prelomne godine, do dana današnjeg. Kakvo su dostojanstvo pokazali na litijama i molebanima, i kakvu smo smernost i smirenje osetili dok su, otvorenih ruku i srca, sretali one koji su hteli da isprovociraju incidente.

„U ovim trenucima mnogo više nego prije da pokažemo zrelost i odgovornost, jer je sada odgovornost na nama. Da budemo silni u besjedi, a ne u svađi u koju bi nas uvukli. Da budemo radikalni u istini, a ne u likovanju. Da budemo strogi u pravdi, a ne u osveti. Na nama je da pokažemo da smo dostojni da ponesemo breme koje nam je povjereno i da mudro i hrabro izgradimo našu kuću“, zaključuje Milačić.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala