„Huavej“ preusmerava ulaganja iz Amerike u Rusiju

© Sputnik / Ilья Pitalev / Uđi u bazu fotografijaHuavej
Huavej   - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američke sankcije su naterale „Huavej“ da promeni pravac investiranja. Novac koji je ulagan u američku ekonomiju, kineska kompanija je usmerila u Rusiju, rekao je osnivač „Huaveja“ Žen Džengfej tokom posete Šangajskom univerzitetu.

Po rečima Džegfeja, kompanija je povećala broj ruskih programera i podigla im plate. Nije naveo tačnu sumu investicija i broj personala.

Kako prenosi „Saut Čajna morning post“, on je rekao da „Huavej“ ne okrivljuje američke građane za uvođenje sankcija, pošto zna da na situaciju utiče samo neke američke snage. Te snage, naglasio je Džengfej ne predstavljaju celo društvo.

SAD su još prošle godine uključile „Huavej“, najvećeg proizvođača pametnih telefona u svetu, u spisak kompanija koje predstavljaju pretnju nacionalnoj bezbednosti zemlje. Ona se optužuje za krađu tehnologija, špijunažu, kao i povezanost sa kineskim vlastima. Kompanija je mogla da preživi prvu fazu sankcija, ali, prema viđenjima nekih eksperata, u budućnosti bi za njih sve moglo da se zakomplikuje.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala