DPS (ne) organizuje skup 6. septembra

© Sputnik / Nebojša PopovićPristalice DPS-a u Podgorici.
Pristalice DPS-a u Podgorici. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Demokratska partija socijalista (DPS) pozvala je svoje pristalice na skup koji je planiran 6. septembra na Trgu nezavisnosti u Podgorici. Poziv je na društvenoj mreži objavio Savet mladih DPS-a, ali portparol te stranke navodi da nisu organizatori skupa.

U objavama na zvaničnim stranicama partije na društvenim mrežama se poziv prati porukama „nema izgovora“, „pokažimo da nas ima mnogo“ i „Crna Gora prije sveg“. Ista poruka je podeljena i na vajber zajednici DPS-a, prenose „Vijesti“.

Pre nego što je DPS zvanično poslao poziv na taj skup, na društvenim mrežama su se širili informacije o planiranom okupljanju uz zapaljive prateće poruke.

Portparol DPS-a međutim navodi da ta stranka nije organizator skupa.

„Organizatori su određene patriotske organizacije koje ni na koji način nisu povezane sa našom partijom“, navodi se u saopštenju Nikolića dostavljenom Tanjugu.

Javna okupljanja su merama Nacionalnog koordinacionog tela ograničena na 40 osoba na javnom prostoru, a kada je u pitanju politički skup - na 100 osoba na otvorenom javnom prostoru, uz obavezu poštovanja fizičke distance od najmanje dva metra između lica, nošenje zaštitnih maski i dezinfekciju ruku odgovarajućim dezinfekcionim sredstvom.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala