Đoković uz manje oscilacije „slomio“ Džumhura

© AP Photo / Frank FranklinNovak Đoković na Ju-es openu
Novak Đoković na Ju-es openu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Novak Đoković rutinski se plasirao u drugo kolo Ju-es opena ostvarivši 24. uzastopnu pobedu u 2020. Đoković je posle dvočasovne borbe savladao Damira Džumhura u tri seta sa 6:1, 6:4, 6:1.

Srbin je tako i treći put nadigrao bosanskohercegovačkog tenisera u međusobnim duelima, bez izgubljenog seta. Đoković će u drugoj rundi Ju-es opena igrati protiv Britanca Kajla Edmunda koji je savladao Kazahstanca Aleksandra Bublika u četiri seta 2:6, 7:5, 7:5, 6:0.

Novak je krenuo silovito na „Artur Ešu“, nakon što je spasao brejk loptu u prvom servis-gemu odmah je oduzeo servis rivalu, a potom još jednom napravio brejk pa je posle samo 17 minuta vodio 4:0. Nakon toga je rutinski priveo set kraju sa laganih 6:1.

© AP Photo / Frank FranklinNovak Đoković je treći put nadigrao bosanskohercegovačkog tenisera u međusobnim duelima, bez izgubljenog seta.
Đoković uz manje oscilacije „slomio“ Džumhura - Sputnik Srbija
Novak Đoković je treći put nadigrao bosanskohercegovačkog tenisera u međusobnim duelima, bez izgubljenog seta.

Krenuo je Đoković odlično i u drugom setu, napravio brejk za 2:1, ali onda kreću problemi. Gubi koncentraciju nakon rasprave sa sudijom oko peškira, što Džumhur koristi i vraća servis.

Usledila je žestoka borba, Novak nije uspevao da pronađe ritam, ali spasava tri brejk lopte i sprečava rivala da potpuno preokrene meč. Međutim, s druge strane nije imao dovoljno mira da "slomi" otpor Sarajlije, pa propušta čak šest brejk lopti u sedmom gemu seta.

Ipak, čim je obuzdao svoje emocije, Đoković pravi brejk kojim prelama set za 6:4, a ispostavilo se i ceo meč, prenosi portal "B92".

U trećem setu znatno podiže nivo svoje igre, dok Džumhur gubi dah, pa Đoković sa tri brejka stiže do konačne pobede.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala