Depardje o Putinu: Nikada ga nisam gledao kao čudovište

© Flickr / Televisione StreamingŽerar Depardje
Žerar Depardje - Sputnik Srbija
Pratite nas
Poznati francuski glumac Žerar Depardje izjavio je da nije želeo da se sastane sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom, dok se više puta sreo sa ruskim liderom Vladimirom Putinom.
„Predsednika Emanuela Makrona nikada nisam sreo. On me je zvao nekoliko puta, ali sam rekao: „Ne, ja ne želim“. To nije moj svet... U Francuskoj nisam glasao, ja sam glasao u Rusiji, u ruskoj ambasadi“, rekao je glumac prilikom gostovanja na francuskoj televiziji Canal+.

On je dodao da ne zna baš najbolje Rusiju: „Obožavam Ruse, njihovu književnost, muziku, kulturu. U isto vreme znam, da je to teška zemlja“.

Prema njegovim rečima, jednom ga je pozvao Putin i rekao mu „Žerar, dođi“.

„Poslao je po mene avion ... Dao mi je ruski pasoš“, prisećao se glumac.

Depardje je dodao, da se ponekad sastaje sa ruskim liderom i „mnogo se smejemo“, ali se „ne viđamo svaka tri-četiri meseca“.

„Znam da novinari misle da je on čudovište, ali ja ga nikad nisam gledao kao čudovište. Ruski narod je srećan... Naravno, postoje neke stvari, koje su nedopustive, ali ja ih nisam nikada video“, zaključio je glumac.

Podsetimo, predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je ukaz 1. januara 2013. godine kojim se Depardjeu dodeljuje rusko državljanstvo.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala