Ambasada: Srbija se nije mešala u izbore, građani Crne Gore su izvojevali pobedu

CC BY-SA 2.0 / Flickr/marijanana / Crnogorska i srpska zastava
Crnogorska i srpska zastava - Sputnik Srbija
Pratite nas
Republika Srbija se ni na koji način nije mešala u izborni proces poštujući državu Crnu Goru i suvereno pravo njenih građana da slobodno i demokratski odlučuju i uvek će biti veliki prijatelj Crne Gore, saopštila je Ambasada Srbije u Podgorici.

„Pozdravljajući preliminarne zaključke ograničene misije za posmatranje parlamentarnih izbora (ODIHR) u Crnoj Gori kao i mirno izražavanje volje građana na proteklim izborima čestitamo svim učesnicima na ostvarenim rezultatima“, navela je Ambasada Srbije u Crnoj Gori.

U saopštenju se ističe uverenje da je ovaj izborni rezultat pokazatelj bratstva, prijateljstva i bliskosti naših država, kao i očekivanje značajnog poboljšanja odnosa Crne Gore i Srbije, prenele su „Vijesti“.

Ambasada Srbije je navela da je odziv birača bio impresivan uprkos opasnosti od novog virusa korona, velikih vrućina i konstatovanih primedbi u izvještaju ODIHR, što, kako se ocenjuje, sve govori kolika je velika bila želja crnogorskih građana za promenama.

„Građani Crne Gore izvojevali su tu važnu pobedu i pokazali koliko su im važni naši bliski odnosi, zajednička evropska budućnost i najbolja moguća saradnja dve države“, zaključuje se u saopštenju.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala