Prve velike isporuke ruske vakcine protiv korone počinju krajem septembra

© Sputnik / ScreenshotPrvi dobrovoljci dobili vakcinu protiv korone u Rusiji
Prvi dobrovoljci dobili vakcinu protiv korone u Rusiji - Sputnik Srbija
Pratite nas
Isporuke vakcine od virusa korona „Sputnjik V“ u velikim partijama počeće u septembru, rekao je novinarima ministar zdravlja Rusije Mihail Muraško.
„Što se tiče vakcinacije protiv virusa korona, u toku je povećanje proizvodnje i postregistracijsko posmatranje. Pre svega, naravno, vakcina će biti isporučena medicinskim radnicima i pedagozima. Vakcinacija će biti apsolutno dobrovoljna. Prve isporuke velikih partija počeće već u septembru“, rekao je ministar.

Muraško je dodao da se u toj fazi vršenja kliničkih testiranja ili registracije nalazi još nekoliko vakcina protiv korone.

„Zato mislim da ćemo maksimalnu proizvodnju dostići u novembru-decembru. Moraćemo razdvojiti vakcinaciju protiv gripa i virusa korone“, zaključio je ministar.

Muraško je saopštio da je prijavljeno već više od 2.500 od 40.000 dobrovoljaca za učešće u u trećoj fazi testiranja vakcine „Sputnjik V“.

Podsetimo, početkom meseca je u Rusiji registrovana prva vakcina protiv virusa korone. Ona je prošla dve faze testiranja i predstoji joj još treća.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala