Nemački ministar: Olovni oblaci se nadvili nad naše odnose sa Moskvom

© Flickr / Frank HaaseRajhstag, sedište Bundestaga, Nemačka
Rajhstag, sedište Bundestaga, Nemačka - Sputnik Srbija
Pratite nas
Evropi su potrebni konstruktivni odnosi sa Moskvom, ali sankcije protiv Rusije treba da ostanu na snazi sve dok se situacija ne promeni, izjavio je šef nemačke diplomatije Hajko Mas.
„Sa jedne strane, potreban nam je konstruktivan odnos sa Moskvom, jer bez Rusije Evropa ne može da osigura svoju bezbednost…Sa druge strane, olovni oblaci su se nadvili iznad naših odnosa i sankcije treba da ostanu na snazi, ako se ništa ne promeni“, rekao je Mas, govoreći u Parizu pred ambasadorima Francuske u evropskim državama.

„Naravno, mi očekujemo da će Rusija aktivnije učestvovati u razjašnjenju slučaja Alekseja Navaljnog“, dodao je on.

Mas je ranije izjavio da je Nemačka je spremna da uvede diplomatske sankcije protiv Rusije, ako u Berlinu zaključe da Moskva stoji iza hospitalizacije ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog.

Hospitalizacija Navaljnog

Alekseju Navaljnom je je sredinom prošlog meseca pozlilo na letu iz Tomska u Moskvu. Avion je hitno sleteo u Omsku. Opozicioni lider prevezen je u bolnicu gde je pao u komu. U početku se pretpostavljalo da je Navaljni otrovan nečim što mu je sipano u čaj na aerodromu.

Lekari bolnice u Omsku saopštili su da mu je zdravstveno stanje stabilno i da, prema rezultatima obavljenih ispitivanja, kod Navaljnog nisu pronađeni znaci trovanja, moždarnog udara, infarkta, infekcija, niti virusa korona.

Ruski bloger u subotu je iz Omska prebačen na kliniku u Berlinu „Šarite“, na zahtev njegove supruge.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala