Nakon uspeha Rusije koji je šokirao svet: Britanci i Amerikanci ubrzavaju registraciju svoje vakcine

© Foto : Press-služba AFK "Sistema" / Uđi u bazu fotografijaProizvodnja vakcine protiv kovida 19 u farmaceutskoj fabrici "Binofarm"
Proizvodnja vakcine protiv kovida 19 u farmaceutskoj fabrici Binofarm - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski fonda za direktne investicije primećuje da i američke i britanske vlasti žele da prate proceduru ubrzane registracije vakcine protiv virusa korona kojom se vodila Ruska Federacija, primetio je generalni direktor fonda Kiril Dmitrijev.
„Bukvalno nedavno naši partneri iz SAD i Velike Britanije su agresivno kritikovali Rusiju zbog registracije prve u svetu vakcine protiv Kovid-19 – „Sputnjik V“. Međutim, samo nekoliko nedelja kasnije Vlada Velike Britanije Borisa Džonsona saopštila je da postoji mogućnost da se ubrza registracija britanske vakcine, dok je dva dana kasnije sa sličnom izjavom izašao šef Uprave za sanitarni nadzor kvaliteta hrane i lekova SAD Stiven Han, rekavši da postoji mogućnost registracije vakcine pre kraja treće faze kliničkog testiranja, kao što je uradila Rusija“, rekao je Dmitrijev.

On je podržao težnju zapadnih partnera da osiguraju zdravlje građana i izrazio spremnost da pomogne da u ubrzanom postupku budu odobreni najefikasniji i najbezbedniji preparati protiv virusa korona.

„Uspeh Rusije koji je šokirao zapadni svet trebao je da prođe kroz četiri faze prihvatanja neizbežnog: odbacivanje, bes, depresiju i na kraju prihvatanje. Nedavne izjave pokazuju da su neki naši zapadni partneri već prošli stadijum depresije i da je nastupilo prihvatanje ruskog pristupa kao najpravilnijeg“, zaključio je direktor ruskog Fonda koji je zajedno sa Institutom „Gamalej“ napravio prvu vakcinu protiv korone.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala