Kosačov: Nova vlast u Crnoj Gori može promeniti politiku prema Rusiji

© Sputnik / Evgeniй Biяtov / Uđi u bazu fotografijaPogled na Spasku kulu i zidine Kremlja u Moskvi
Pogled na Spasku kulu i zidine Kremlja u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Šef Međunarodnog komiteta Saveta federacije Konstantin Kosačov smatra da bi Crna Gora nakon parlamentarnih izbora mogla da promeni strateški kurs i da odustane od antiruske orijentacije.
„Sudeći po svemu, u Crnoj Gori se nakon parlamentarnih izbora može promeniti ne samo raspored političkih sila, nego i strateški kurs. Stranka Mila Đukanovića, koja je vladala tri decenije, prvi put ne dobija većinu. Ovog puta nisu uspeli da odigraju na rusku kartu, koju su bacali u sami centar predizborne kampanje“, napisao je Kosačov na Fejsbuku.

On je takođe ukazao na to da su „kružile legende“ o korumpiranosti prethodne vlasti u Crnoj Gori i njihovoj vezi sa kriminalom. Kosačov je istakao da je Đukanović „evropsko pokroviteljstvo“ plaćao pro-NATO i antiruskom orijentacijom.

Ruski senator je pretpostavio da postoji mogućnost da „ćemo ponovo videti drugačiju Crnu Goru koju su vekovima sa susednom Srbijom i bliskom Rusijom povezivali zajednički interesi i iskrene simpatije, i koju Rusi danas toliko vole, uprkos političkim neslaganjima“.

Srećno, Crna Goro!“, poručio je ruski senator na kraju.

U Crnoj Gori su u nedelju održani parlamentarni izbori. Na osnovu 100 odsto obrađenog uzorka, koalicija DPS - Odlučno za Crnu Goru Milo Đukanović ima 35,41 odsto glasova izašlih birača, a koalicija „Za budućnost Crne Gore“ 32,81 odsto, saopštio je CDT.

Pročitajte još:

 

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala