Ko je čovek koji je pobrao svu slavu Milu ispred nosa

Pratite nas
„Srećno nam bilo. Crna Gora je postala slobodna država svih građana“ -postizborna je poruka Zdravka Krivokapića, lidera pobedničke opozicione koalicije “Za budućnost Crne Gore” na parlamentarnim izborima, koji je do nedavno živeo daleko od očiju šire javnosti.

Nakon jučerašnjih parlamentarnih izbora u Crnoj Gori pobrao je svu slavu izborne noći, ne samo zbog ostvarenih rezultata koalicije koju predvodi, već i zbog poruka koje je poslao.

Bacio je senku na Đukanovića i pobrao svu slavu

Za sebe kaže da nije političar, ali je njegovo obraćanje građanima, sinoć, u Izbornom štabu, na mnoge ostavilo jak utisak, zbog pružanja ruke pomirenja protivnicima i poruke da revanšizma neće biti ni prema kome.

Kada se u štabu u jednom trenutku zaorilo “Milo lopove", Krivokapić je reagovao: “Nemojte to, molim vas, u mom prisustvu”, što je pozdravljeno aplauzom.

Pojavio se nedavno i rekao istinu

Krivokapić se na političkoj sceni Crne Gore pojavio nedavno kao jedan od osnivača NVO “Ne damo Crnu Goru”, koja se smatra bliskom Mitropoliji crnogorsko-primorskoj, a koja je u kratkom roku organizovala niz javnih tribina, na kojima su učestvovali episkop budimljansko-nikšićki Joanikije, rektor Bogoslovije na Cetinju Gojko Perović…

U javnim istupima ponavljao je da u Crnoj Gori, verovatno, ništa nije slučajno, ali i da bi Zakon o slobodi veroispovesti trebalo da bude povučen.

Govorio je i da promenu vlasti ne želi lično, već da to žele građani, koji trideset godina žive po principu „zavadi, pa vladaj“.

Smatrao je da je prirodno da tri opozicione koalicije „Za budućnost Crne Gore“, Demokrate i URA treba da formiraju vladu za, kako je govorio, budućnost i spas Crne Gore.

Narodnu koaliciju "Za budućnost Crne Gore" čine Demokratski front, Socijalistička narodna partija, Narodni pokret, Prava Crna Gora i nestranačke ličnosti.

Smatra da su glavni okidač za rušenje aktuelne vlade litije.

“Litije su Istina. Istina je oslobodila narod. Oslobođen narod je dostojanstvenim hodom u veličanstvenoj tišini slao jadnu poruku - Ne damo svetinje, dosta nam je laži i podvala”, govorio je Krivokapić.

Krivokapić je, inače, profesor Mašinskog fakulteta u Podgorici i jedan od 57 unverzitetskih profesora koji su se priključili litijama. 

Mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije  - Sputnik Srbija
Dirljiv zagrljaj koji simboliše velike promene u Crnoj Gori

S prvim pojavljivanjem je poručio da se Zakon o slobodi veroispovesti ne može popraviti, već da se može samo povući.

Iz dana u dan smo sve brojniji i iza učesnika litija stoji ambasada Isusa Hrista, a ne američka ni ruska, naročito ne srpska ambasada“, gvorio je Krivokapić.

Prema poslednjim istraživanja uoči jučerašnjih izbora u Crnoj Gori, Krivokapić je najpopularnija javna ličnost.

Svoje pojavljivanje u politici objašnjava rečima da je sve počelo od odbrane Zakona za slobodu veroispovesti, koji je pokrenuo čitav crnogorski narod.

“Osećajući kao obavezu prema svojim precima uključio sam se u te aktivnosti i bio jedan od organizatora profesora koji su digli glas u odbrani svetinja. Tako se desio moj ulazak u politiku, bez neke namere ili nekakvog projektovanja sa strane. Kod nas malo šta može tako da se desi, ali ovo je baš bilo tako”, govorio je Krivokapić.

Rođen je u Nikšiću septembra 1958. godine. Diplomirao je 1981. godine na Mašinskom fakultetu Univerziteta Crne Gore, smer Proizvodno mašinstvo, kao prvi diplomac generacije.

Na postdiplomske studije upisao se 1983. godine na Mašinskom fakultetu u Beogradu.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala