Kadirov se obratio Belorusima: Podržite svog predsednika

© Sputnik / Aleksey Nikolskyi / Uđi u bazu fotografijaRamzan Kadirov
Ramzan Kadirov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Čečenski lider Ramzan Kadirov obratio se Belorusima rečima da narod treba da podrži svog predsednika u teškim momentima i da ne dopusti raskol.
„Prema Aleksandru Lukašenku se odnosim sa ogromnim poštovanjem! S njim na čelu Belorusija je postala jedna od država sa najstabilnijim razvojem na postsovjetskom prostoru. To je rezultat dugogodišnje uspešne i mudre politike, koju je vodio Lukašenko. Mi se iskreno radujemo tim uspesima“, napisao je Kadirov u rođendanskoj čestici predsedniku Belorusije, koji je juče proslavio 66. rođendan.

Lider Čečenije je naglasio da ne cene svi postignute rezultate, a da pojedine snage pokušavaju da unište mir i red u Belorusiji.

„Takvo delovanje i parole u celini, po pravilu, dovode do krvoprolića i dugotrajne krize, koja dovodi do slabljenja zemlje. Čečenski narod, kao nijedan drugi, zna kakve patnje i razaranja nosi rat“, poručio je Kadirov.

S tim u vezi, on se obratio beloruskom narodu sa molbom „da u ovom teškom periodu podrže svog predsednika i da pruže otpor snagama koje su zainteresovane za unutrašnji raskol naše bratske države“.

Kadirov je poželeo Lukašenku mir, stabilnost i blagostanje u Belorusiji.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala