„Gasprom“ uložio žalbu na kaznu Poljske

© Sputnik / Aleksandar MilačićMaketa projekta "TE-TO Pančevo"
Maketa projekta TE-TO Pančevo  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruska kompanija „Gasprom“ uložila je žalbu nadležnom sudu Poljske zbog odluke Uprave za sprečavanje monopola Poljske da kazni kompaniju zbog odbijanja saradnje u slučaju „Severni tok 2“ .

Kako se navodi u izveštaju, žalbe su uputili nadležnom sudu Poljske 24. avgusta.

U proleće prošle godine poljska Uprava za sprečavanje monopola je optužila „Gasprom“ i pet partnera kompanije (Engie“, „Uniper“, „OMV“, „Shell“ i „Wintershall Dea“) za kršenje antimonopolskog zakona zbog finansiranja izgradnje gasovoda „Severni tok 2“.

U novembru je sud kaznio francusku kompaniju „Endži“ sa oko 45 miliona dolara, jer nisu pružili informacije koje imaju veze sa slučajem.

Početkom ove godine poljska Uprava za sprečavanje monopola obratila se „Gaspromu“ sa zahtevom da pruže nove informacije u okviru postupka, a ruska strana je zatražila da obrazlože svoj zahtev.

Poljska strana je odlučila da kazni „Gasprom“ sa 50 miliona evra zbog odbijanja da sarađuje, što je maksimalna kazna koju zemlja predviđa u tom slučaju.

Iz „Gasproma“ su saopštili da informacije koje je poljska strana tražila nemaju nikakve veze sa antimonopolskom istragom.

Pročitajte još:

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala