Duško Knežević: Svanulo je, vraćam se kući

© AP Photo / Risto BozovicBiznismen Duško Knežević
Biznismen Duško Knežević  - Sputnik Srbija
Pratite nas
„Svanulo je. Konačno smo dočekali slobodu. Borili smo se lavovski, ali se borba isplatila“, izjavio je predsednik „Atlas grupe“ Duško Knežević povodom izbora u Crnoj Gori i najavio da se vraća kući.

Knežević je prokomentarisao i obraćanje Mila Đukanovića u štabu DPS-a.

„Milo je priznao poraz. Svestan je svog poraza, samo je to uvio u obraćanju“, rekao je za „Novosti“ Knežević.

Na pitanje da li će se i kada vratiti u Crnu Goru, Knežević je odgovorio:

Vraćam se u Crnu Goru. Čekam da se formira demokratska vlast i letim kući. Sada sam slobodan čovek, skinut sam sa Interpolovih poternica“.

Duško Knežević, jedan je od najbogatijih crnogorskih preduzetnika, a zvanična Podgorica ga optužuje za navodne višemilionske malverzacije kojim je oštetio državni budžet.

Protiv njega su bile podignute tri optužnice zbog krivičnih dela, organizovanje kriminalne grupe, pranje novca i zloupotrebe položaja u privrednom poslovanju.

Knežević, koji se nalazi u Londonu od februara prošle godine i ima britansko državljanstvo, 6. avgusta je objavio da je Interpol povukao poternicu za njim, ističući da će ta odluka biti „vetar u leđa“ crnogorskoj opoziciji protiv vlasti Mila Đukanovića.

Uoči parlamentarnih izbora u Crnoj Gori, on je podržao opozicione stranke i više puta se tim povodom obraćao putem društvenih mreža.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala